Privaon lahjoittaa nuorille osaamista tietosuojaan

2.1.2018

Privaon etsii pääkaupunkiseudulta oppilaitosta, joka haluaa edistää nuorten tietosuojaosaamista*. Nuoret käyttävät erityisen paljon digitaalisia palveluita ja ovat – usein huomaamattaan – henkilötietojen käsittelyn kohteena. GDPR eli EU:n yleinen tietosuoja-asetus lisää henkilötietojen käsittelyn kohteiden oikeuksia: heillä on oikeus tietää, mitä henkilötietoja kerätään ja mihin tarkoituksiin niitä käytetään. “Idea tietosuojaosaamisen lahjoittamisesta tuli mieleen, kun halusimme antaa osaamistamme käyttöön yhteiskunnallisesti merkittävällä tavalla“, kertovat Sini Mickelsson ja Heidi Mikkonen Privaonilta.

Nyt haetaan oppilaitosta, joka haluaa saada asiantuntijan kertomaan tietosuojasta käytännönläheisesti nuorten näkökulmasta. Sopivan oppilaitoksen voi ilmiantaa lähettämällä viestiä heidi.mikkonen@privaon.com tai yhteydenottolomakkeen kautta. Perustele lyhyesti, miksi ehdottamasi oppilaitoksen nuoret tarvitsevat tietosuojaosaamista. Oppilaitos voi olla yläaste, lukio, ammatillinen oppilaitos tai vastaava. Hakemuksien dl on 18.1.2017 ja oppilaitos valitaan tammikuun aikana.  Edellytämme, että tilaisuuteen voi käyttää veloituksetta oppilaitoksen omia tiloja (esim. auditorio, juhlasali tai luokkahuone).

Ilmoita sopiva oppilaitos: heidi.mikkonen@privaon.com

*Tietosuoja on perusoikeus, joka turvaa yksityisyyttä. Yksinkertaistettuna tietosuojalla tarkoitetaan henkilötietojen oikeaoppista käsittelyä ja niiden suojaamista luvattomalta käytöltä ja käsittelyltä. Henkilötietoja ovat esimerkiksi yhteystiedot, uskonto, etukorttien keräämät ostostiedot, lääkärikäynnillä otetut verikokeet, kännykkäsovellukselle annettu lupa käyttää paikannustietoja ja Facebook-tykkäykset. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että kaikki tieto, joka on yksilöitävissä henkilötietojen käsittelyn kohteeseen, on henkilötietoa.